Medový koláč s tvarohovo-jahodovým krémom
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
medové pláty
750
g
jemný tvaroh
800
g
jahody
150
g
práškový cukor
1
PL
citrónová šťava
1
PL
citrónová kôra
10
želatína
postup
1.
Medové pláty kúpime buď v obchode, ak chceme mať rýchlo koláč upečený alebo si upečieme vlastné.
2.
Želatínu zalejeme troškou studenej vody a necháme ju napučať. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na pyré. Primiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu.
3.
Želatínu vyžmýkame a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlejeme ju do tvarohového krému a navrstvíme ho na medový plát. Krém prikryjeme druhým plátom a na noc koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.