Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou

Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
2
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčová sviečkovica
50 g
sušené brusnice
50 ml
červené víno
1 ks
veľký pomaranč
1 PL
hnedý cukor
1 PL
solamyl
150 g
jemný tvaroh riccota
2 PL
kyslá smotana
1 PL
petrvňať a pažítka
2
sušenej šunky
6 ks
zemiaky
soľ
korenie na steaky
olej

postup

Veľmi chutný obed.
1.
Mäso nakrájame trochu naklepeme, osolíme, posypeme korením a opečieme na panvici z obidvoch strán.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
 
2.
brusnice namočíme do vína
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
3.
Kuriatka podusíme na oleji, osolíme a okoreníme.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
4.
Slaninu nakrájame na plátky a opečieme na panvici.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
5.
Brusnice dáme variť, pridáme pomarančovú sťavu, hnedý cukor a zahustíme solamylom v troške vode.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
6.
Tvaroh, kyslú smotanu, soľ a bylinky vymiešame.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
7.
Zemiaky rozpolíme a na oleji v rúre upečieme.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
8.
Naložíme na tanier a dobrú chuť.
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom
Fotorecept: Bravčový steak s dusenými kuriatkami a brusnicovou omáčkou, pečenými zamiakmi a bylinkovým tvarohom a slaninkou
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...