Jahodový cheesecake
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
170
g
sušienky
80
g
maslo
Krém:
600
g
syr Mascarpone
100
ml
kyslá pochúťková smotana
3
ks
vajce
200
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
KL
citrónová kôra
Ostatné:
300
g
jahody
2
PL
cukor
1
balíček
prášková želatína
postup
1.
Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a touto zmesou naplníme okrúhlu formu. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
2.
Mascarpone vyšľaháme so smotanou, vajíčkami, cukrom a citrónovou kôrou. Krém navrstvíme na sušienkový korpus. Koláč vrátime do rúry a pečieme ešte cca 30 minút.
3.
Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Na cheesecake uložíme jahody a zalejeme ich želatínou. Vložíme ho aspoň na deň stuhnúť do chladničky, predtým ako ho budeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.