Pridať recept

Rebarborový koláč s tvarohom

10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

600 g
hladká múka
250 g
Hera
200 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
250 ml
mlieko

Plnka:

500 g
jemný tvaroh
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
10 g
mletá škorica
150 g
práškový cukor
1 KL
citrónová kôra
500 g
rebarbora

postup

1.
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme na kuchynskej doske hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plech si vymastíme maslom, vysypeme múkou a vyložíme ho cestom.
 
2.
V miske zmiešame tvaroh, vanilkový a práškový cukor, žĺtky, citrónovú kôru a tuhý sneh z bielkov. Túto tvarohovú zmes navrstvíme na cesto.
3.
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy. Zmiešame ju s cukrom, škoricou a rozložíme na tvarohovú plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.