Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rýchly špaldový chlieb

hanus_prg
hanus_prg
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 šálky
teplá voda
1 KL
sušené droždie
1 PL
cukor
5,5 šálok
celozrnná špaldová múka
1 PL
ocot
1 KL
soľ
1 PL
olivový olej
1 hrsť
slnečnicové semienko
1 hrsť
tekvicové semienka

postup

1.
Do väčšej misky nalejeme teplú vodu, prisypeme cukor s droždím a necháme 10 minút postáť. Keď sa začnú na povrchu vody tvoriť bublinky, kvasnice začali pracovať a môžeme sa pustiť do práce.
2.
Pomaly prisypeme k tekutej zmesi 2 šálky múky a vareškou premiešame. Potom pridáme ocot, soľ a olej. Znovu prisypeme ďalšie 2 šálky múky a poriadne zmes vareškou vymiešame. Nakoniec prisypeme 1,5 šálky múky. Do cesta primiešame slnečnicové semienka, potom misku prikryjeme a necháme cesto kysnúť na teplom mieste cca hodinu.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme do dvoch foriem (vymazané olejom) a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Pred pečením vrch posypeme tekvicovými jadierkami.
4.
Chlebíky pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...