Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sladký mrkvový nákyp s orechami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
mrkva
200 g
biele tofu
1 hrsť
vlašské orechy
1 hrsť
hrozienka
2 dl
sojkyška alebo cmar
2 PL
med

postup

1.
Orechy a hrozienka namočíme do vody. Mrkvu očistíme a nastrúhame spolu s tofu syrom nahrubo do misky.
2.
K nastrúhanej mrkve a tofu prilejeme sojkyšku alebo klasický cmar podľa toho, či môžeme/nemôžeme konzumovať laktózu a kaseín.
3.
Ku zmesi potom pridáme namočené hrozienka a nasekané vlašské orechy. Nakoniec všetko osladíme medom.
4.
Malú okrúhlu formu s priemerom 15 cm vymažeme kokosovým olejom a zmes do nej vylejeme.
6.
Nákyp necháme poriadne vychladnúť, ideálne ak ho dáme na noc do chladničky, kde krásne zatuhne. Podávame ho ráno ako zdravé raňajky alebo chutný dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...