Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cuketové pyré s olivami

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cuketa
1,5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
citrónová šťava
1/2 KL
rímsky kmín
50 g
olivy zelené
50 g
olivy čierne

postup

1.
Cuketu poriadne umyjeme a so šupkou ju nakrájame na kocky s rozmermi cca 2x2 cm. Vložíme ju do menšieho hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2.
Po uvarení vodu z cukiet vylejeme a cuketu necháme vychladnúť.
3.
Vychladenú cuketu jemne popučíme, ale nie úplne, aby nám ostali v pyré nejaké celé kusy.
4.
Rímsky kmín pomelieme alebo podrvíme, primiešame ho do oleja a spolu s pretlačeným cesnakom, šťavou z citróna, soľou a čiernym mletým korením vymiešame.
6.
Nakoniec primiešame rozpolené olivy. Podávame ako pyré/prílohu k mäsku (teplá varianta! alebo ako šalát (studená varianta). Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...