Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Cuketové pyré s olivami

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cuketa
1,5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
citrónová šťava
1/2 KL
rímsky kmín
50 g
olivy zelené
50 g
olivy čierne

postup

1.
Cuketu poriadne umyjeme a so šupkou ju nakrájame na kocky s rozmermi cca 2x2 cm. Vložíme ju do menšieho hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2.
Po uvarení vodu z cukiet vylejeme a cuketu necháme vychladnúť.
3.
Vychladenú cuketu jemne popučíme, ale nie úplne, aby nám ostali v pyré nejaké celé kusy.
4.
Rímsky kmín pomelieme alebo podrvíme, primiešame ho do oleja a spolu s pretlačeným cesnakom, šťavou z citróna, soľou a čiernym mletým korením vymiešame.
6.
Nakoniec primiešame rozpolené olivy. Podávame ako pyré/prílohu k mäsku (teplá varianta! alebo ako šalát (studená varianta). Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...