Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cuketové pyré s olivami

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2
cuketa
1,5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnak
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
citrónová šťava
1/2 KL
rímsky kmín
50 g
olivy zelené
50 g
olivy čierne

postup

1.
Cuketu poriadne umyjeme a so šupkou ju nakrájame na kocky s rozmermi cca 2x2 cm. Vložíme ju do menšieho hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2.
Po uvarení vodu z cukiet vylejeme a cuketu necháme vychladnúť.
3.
Vychladenú cuketu jemne popučíme, ale nie úplne, aby nám ostali v pyré nejaké celé kusy.
4.
Rímsky kmín pomelieme alebo podrvíme, primiešame ho do oleja a spolu s pretlačeným cesnakom, šťavou z citróna, soľou a čiernym mletým korením vymiešame.
6.
Nakoniec primiešame rozpolené olivy. Podávame ako pyré/prílohu k mäsku (teplá varianta! alebo ako šalát (studená varianta). Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...