Pridať recept

Čerešňový závin

8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
vykôstkované čerešne
500 g
hladká múka
16 PL
mlieko
1 ks
vajce
1 KL
ocot
250 g
maslo
4 PL
krupicový cukor
1 KL
mletá škorica
2 PL
rum
1 ks
vajce na potretie
1 hrsť
strúhanka
1 hrsť
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Z múky, mlieka, vajíčka, octu a masla vypracujeme pevné cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú z nich rozvaľkáme na tenký plát, ktorý posypeme strúhankou, cukrom, škoricou a pokvapkáme rumom.
 
2.
Čerešne dáme do hrnca a chvíľu ich povaríme. Čerešne navrstvíme na vyvaľkané pláty, zvinieme ich a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme orechmi a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať