Bábovka s ríbezľami a čokoládou
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
celozrnná pšeničná múka
1/2
hrnček
jemné ovsené vločky
1/2
hrnček
polohrubá múka
1
hrnček
trstinový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
hrnček
olej
1
hrnček
mlieko
1
ks
kvalitná horká čokoláda
1
hrnček
červené ríbezle
postup
1.
Do misky nasypeme najskôr jemné ovsené vločky, zalejeme ich mliekom a necháme chvíľu napučať. Potom pridáme obe múky, trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva a postupne prilievame olej a zvyšné mlieko. Cesto riadne premiešame.
2.
Potom k nemu opatrne primiešame umyté ríbezle. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 45 minút. Upečenú ju necháme chvíľu vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.
3.
Keď je bábovka úplne vychladnutá, oblejeme ju rozpustenou čokoládou a necháme ju stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.