Pridať recept

Ríbezľový koláč s pudingom a snehovou prikrývkou

Ríbezľový koláč s pudingom a snehovou prikrývkou
Zdroj: dreamstime
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
práškový cukor
6 PL
polohrubá múka
6 PL
voda
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový puding
trochu
ovocný sirup
3 ks
vaječný bielok
trochu
mlieko
3 PL
práškový cukor
500 g
ríbezle

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec opatrne sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, uložíme naň ríbezle a pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
 
2.
Medzitým si podľa návodu na obale uvaríme vanilkový puding. Zo zvyšných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme doň práškový cukor.
3.
Na upečený koláč navrstvíme puding, na to sneh a koláč ešte na 10 minút vložíme do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.