Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkový nepečený koláč s avokádovým krémom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
strúhaný kokos
1 PL
kokosový olej
1 PL
med
30 g
chia semienka
1 dl
voda vlažná

Krém

1 ks
avokádo
1 KL
med
50 g
kešu orechy

Na ozdobu

50 g
kešu orechy
50 g
horká čokolada 85

postup

1.
Do malej misky nasypeme chia semienka a zelejeme vodou. Necháme 10 minúť odstáť, aby semienka na seba naviazali všetku vodu. Do druhej misky nasypeme 50g kešu orechov a zalejeme vodou. Kešu orechy použijeme do krému.
2.
Potom si do mixéru nasypeme kokos, namočené chia semienka, kokosový olej a med. Všetko spolu rozmixujeme, vznikne nám tuhé "mazľavé" cesto.
3.
Cesto natlačíme do malej okrúhlej formy s priemerom 16 cm.
4.
Na plnku si rozmixujeme avokádo, med a namočené kešu orechy bez vody. Vznikne nám polotuhé cesto.
5.
Krém namažeme na cesto, posypeme nasekanými kešu orechmi (tie nemusíme namáčať) a polejeme roztopenou horkou čokoládou s vysokým podielom kakaa. Koláč dáme stuhnúť do chladničky a podávame na druhý deň ako zdravé raňajky alebo dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...