Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Bezlepkový nepečený koláč s avokádovým krémom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
strúhaný kokos
1 PL
kokosový olej
1 PL
med
30 g
chia semienka
1 dl
voda vlažná

Krém

1 ks
avokádo
1 KL
med
50 g
kešu orechy

Na ozdobu

50 g
kešu orechy
50 g
horká čokolada 85

postup

1.
Do malej misky nasypeme chia semienka a zelejeme vodou. Necháme 10 minúť odstáť, aby semienka na seba naviazali všetku vodu. Do druhej misky nasypeme 50g kešu orechov a zalejeme vodou. Kešu orechy použijeme do krému.
2.
Potom si do mixéru nasypeme kokos, namočené chia semienka, kokosový olej a med. Všetko spolu rozmixujeme, vznikne nám tuhé "mazľavé" cesto.
3.
Cesto natlačíme do malej okrúhlej formy s priemerom 16 cm.
4.
Na plnku si rozmixujeme avokádo, med a namočené kešu orechy bez vody. Vznikne nám polotuhé cesto.
5.
Krém namažeme na cesto, posypeme nasekanými kešu orechmi (tie nemusíme namáčať) a polejeme roztopenou horkou čokoládou s vysokým podielom kakaa. Koláč dáme stuhnúť do chladničky a podávame na druhý deň ako zdravé raňajky alebo dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...