Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Bezlepkový nepečený koláč s avokádovým krémom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
strúhaný kokos
1 PL
kokosový olej
1 PL
med
30 g
chia semienka
1 dl
voda vlažná

Krém

1 ks
avokádo
1 KL
med
50 g
kešu orechy

Na ozdobu

50 g
kešu orechy
50 g
horká čokolada 85

postup

1.
Do malej misky nasypeme chia semienka a zelejeme vodou. Necháme 10 minúť odstáť, aby semienka na seba naviazali všetku vodu. Do druhej misky nasypeme 50g kešu orechov a zalejeme vodou. Kešu orechy použijeme do krému.
2.
Potom si do mixéru nasypeme kokos, namočené chia semienka, kokosový olej a med. Všetko spolu rozmixujeme, vznikne nám tuhé "mazľavé" cesto.
3.
Cesto natlačíme do malej okrúhlej formy s priemerom 16 cm.
4.
Na plnku si rozmixujeme avokádo, med a namočené kešu orechy bez vody. Vznikne nám polotuhé cesto.
5.
Krém namažeme na cesto, posypeme nasekanými kešu orechmi (tie nemusíme namáčať) a polejeme roztopenou horkou čokoládou s vysokým podielom kakaa. Koláč dáme stuhnúť do chladničky a podávame na druhý deň ako zdravé raňajky alebo dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...