Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie prsia s lečom a zelenými olivami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kuracie prsia
2 KL
soľ
2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
kokosový tuk
2 strúčiky
cesnak
3 ks
cibuľa
7 dl
lečo
100 g
zelené olivy
1 PL
korenie na čínu

postup

1.
Kuracie prsia rozrežeme podĺžne na 2 tenké pláty a každý kus potom nakrájame na tenké rezance hrubé asi 1 cm.
2.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a osmažíme na kokosovom oleji.
3.
Nakrájané kuracie prsia osolíme, pridáme k nim pretlačený cesnak, čierne mleté korenie a premiešame.
4.
Okorenené mäso potom vsypeme do panvice k cibuli a zprudka opečieme.
5.
Po asi 15-tich minútach prilejeme k mäsu lečo, teplotu znížime, panvicu prikryjeme a dusíme na miernom plameni 45 minút.
6.
Nakoniec zmes dochutíme čínskym korením a primiešame k nej rozpolené zelené olivy. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...