Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kuracie prsia s lečom a zelenými olivami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kuracie prsia
2 KL
soľ
2 KL
čierne mleté korenie
1 PL
kokosový tuk
2 strúčiky
cesnak
3 ks
cibuľa
7 dl
lečo
100 g
zelené olivy
1 PL
korenie na čínu

postup

1.
Kuracie prsia rozrežeme podĺžne na 2 tenké pláty a každý kus potom nakrájame na tenké rezance hrubé asi 1 cm.
2.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a osmažíme na kokosovom oleji.
3.
Nakrájané kuracie prsia osolíme, pridáme k nim pretlačený cesnak, čierne mleté korenie a premiešame.
4.
Okorenené mäso potom vsypeme do panvice k cibuli a zprudka opečieme.
5.
Po asi 15-tich minútach prilejeme k mäsu lečo, teplotu znížime, panvicu prikryjeme a dusíme na miernom plameni 45 minút.
6.
Nakoniec zmes dochutíme čínskym korením a primiešame k nej rozpolené zelené olivy. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...