Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený koláč z červenej repy a kokosového krému

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
červená repa uvarená
100 g
ľanové semienko mleté
1 PL
med
50 g
kešu orechy
50 g
vlašské orechy
1 PL
kokosový olej

Krém

1 konzerva
kokosové mlieko
50 g
čokoláda horká 85
3 PL
kakao
1 PL
med

Na ozdobu

kakaové bôby

postup

1.
Kešu a vlašské orechy si aspoň na 6 hodín namočíme do vody.
2.
Konzervu s kokosovým mliekom otvoríme a oddelíme tuhú hmotu od tekutej. Na krém budeme potrebovať iba tuhú časť, takže kokosovú vodu môžeme vypiť.
3.
Horkú čokoládu roztopíme v mikrovlnke a do teplej čokolády primiešame kokosový krém (teda tuhú časť z konzervy). Zmes necháme v chladničke zatuhnúť min. na 3 hodiny.
4.
Uvarenú červenú repu ošúpeme a spolu s namočenými orechami, kokosovým tukom a medom ju vložíme do mixéra. Všetko spolu rozmixujeme na tuhú hmotu.
5.
Nakoniec prisypeme mleté ľanové semienko a už iba varechou premiešame.
6.
Vychladenú kokosovú tekutú hmotu vyšľaháme do krému. Nevznikne nám z toho úplne šľahačka (i keď na niektorých webových stránkach som sa dočítala, že z tuhej časti kokosového mlieka je možné celkom ľahko vyšľahať hustú šľahačku - asi bolo potreba nechať zmes v chladničke dlhšie), ale trochu tuhší krém oproti tomu, čo sme mali na začiatku.
7.
Do krému potom primiešame kakao a med. Vznikne nám polotuhý veľmi chutný krém. Malú okrúhlu formu s priemerom 16 cm vymažeme kokosovým tukom a cesto do nej natlačíme tak, aby sme mali okraje vyššie.
8.
Plnku natrieme na cesto alebo ju nastriekame ako vidíte na obrázku. Je to trochu pracnejšie, ale estetickejšie :) Vrch posypeme kakaovými bôbami. Koláč necháme aspoň 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...