Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený koláč z červenej repy a kokosového krému

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
červená repa uvarená
100 g
ľanové semienko mleté
1 PL
med
50 g
kešu orechy
50 g
vlašské orechy
1 PL
kokosový olej

Krém

1 konzerva
kokosové mlieko
50 g
čokoláda horká 85
3 PL
kakao
1 PL
med

Na ozdobu

kakaové bôby

postup

1.
Kešu a vlašské orechy si aspoň na 6 hodín namočíme do vody.
2.
Konzervu s kokosovým mliekom otvoríme a oddelíme tuhú hmotu od tekutej. Na krém budeme potrebovať iba tuhú časť, takže kokosovú vodu môžeme vypiť.
3.
Horkú čokoládu roztopíme v mikrovlnke a do teplej čokolády primiešame kokosový krém (teda tuhú časť z konzervy). Zmes necháme v chladničke zatuhnúť min. na 3 hodiny.
4.
Uvarenú červenú repu ošúpeme a spolu s namočenými orechami, kokosovým tukom a medom ju vložíme do mixéra. Všetko spolu rozmixujeme na tuhú hmotu.
5.
Nakoniec prisypeme mleté ľanové semienko a už iba varechou premiešame.
6.
Vychladenú kokosovú tekutú hmotu vyšľaháme do krému. Nevznikne nám z toho úplne šľahačka (i keď na niektorých webových stránkach som sa dočítala, že z tuhej časti kokosového mlieka je možné celkom ľahko vyšľahať hustú šľahačku - asi bolo potreba nechať zmes v chladničke dlhšie), ale trochu tuhší krém oproti tomu, čo sme mali na začiatku.
7.
Do krému potom primiešame kakao a med. Vznikne nám polotuhý veľmi chutný krém. Malú okrúhlu formu s priemerom 16 cm vymažeme kokosovým tukom a cesto do nej natlačíme tak, aby sme mali okraje vyššie.
8.
Plnku natrieme na cesto alebo ju nastriekame ako vidíte na obrázku. Je to trochu pracnejšie, ale estetickejšie :) Vrch posypeme kakaovými bôbami. Koláč necháme aspoň 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...