Pridať recept

Tekvicový krém s mrkvou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
tekvica hokkaido
2 ks
mrkva
2 ks
sladký zemiak
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
150 ml
smotana na šľahanie
1 kocka
zeleninový bujón
1 štipka
oregano, bazalka, kari korenie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 PL
olivový olej

postup

1.
Tekvicu, mrkvu a sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Na rozpálenom olivovom oleji v hrnci opražíme cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme zeleninu a krátko ju restujeme.
 
2.
Prilejeme toľko vody, aby bola zelenina ponorená pod vodou. Pridáme kocku bujónu, podľa chuti soľ, bazalku, oregano a kari korenie. Polievku privedieme k varu a na miernom ohni prikrytú varíme cca 25 minút.
3.
Potom polievku odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérom a zjemníme smotanou. Ešte ju necháme prejsť varom a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová polievka s mrkvou
3 najlepšie polievky z tekvice
Tri polievky z tekvice, ktoré patria medzi vaše najobľúbenejšie.
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...