Tekvicový krém s mrkvou
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica hokkaido
2
ks
mrkva
2
ks
sladký zemiak
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
150
ml
smotana na šľahanie
1
kocka
zeleninový bujón
1
štipka
oregano, bazalka, kari korenie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
PL
olivový olej
postup
1.
Tekvicu, mrkvu a sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Na rozpálenom olivovom oleji v hrnci opražíme cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme zeleninu a krátko ju restujeme.
2.
Prilejeme toľko vody, aby bola zelenina ponorená pod vodou. Pridáme kocku bujónu, podľa chuti soľ, bazalku, oregano a kari korenie. Polievku privedieme k varu a na miernom ohni prikrytú varíme cca 25 minút.
3.
Potom polievku odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérom a zjemníme smotanou. Ešte ju necháme prejsť varom a môžeme servírovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.