Pridať recept

Pizza rožky

60
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hladká múka
300 ml
mlieko
50 g
droždie
1 PL
kryštálový cukor
150 ml
olej
1/2 PL
vegeta
1 PL
oregano
1 trochu
kečup
1 hrsť
pizza korenie

Náplň

30 dkg
syr tvrdý
50 dkg
šunka
1 konzerva
kukurica
vajce

postup

Rýchle, vďačné, chutné...

1.

Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme 15 minút vzísť kvások. Ten potom pridáme k múke spolu s oreganom, vegetou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme asi 20 minút kysnúť.

 
2.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok syra, šunky a kukurice.

3.

Trojuholníky stáčame od širšieho okraju k užšiemu. Naplnené rožteky uložíme na olejom vymastený plech, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. (185°C)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lylynusa
25.3.2017 09:38 | |
+71 -19
keď už sa od niekoho inšpiruješ a si pozmeníš recept a máš potrebu to zverejniť, resp. čorgneš, čo si tam nedáš aspoň tvoje fotky? skoro mi oči vypadli, že ešte naše staré stoličky v pozadí.... takže tieto pizza rožky sú tu:http://www.mimibazar.sk/recept/486/pizza-rozky
Anonymný nick
24.5.2014 08:47 | |
+7 -15
Robila som ich podla tohto receptu,akurat ze som dala miesto kukurice šampiňóny...cesto je super,len bolo toho na jeden krát vela,tak som tretinu cesta dala do mrazničky,myslíte že bude použitelné? :? :)
lmica33
24.5.2014 14:14 | |
+6 -15
šampióny som neskúšala ale super nápad najbližšie vyskúšam :) a s tou dávkou cesta u nás to je behom 2 dní fuč u nás to beží jak na bežiacom páse :) a s tým cestom v mrazničke neviem nemám skúsenosti s tým .. ale snáď áno :)
Anonymný nick
20.2.2013 17:25 | |
+22 -8
Lákave jedlo.....na kolko minut sa maju piect tie rozky v rure??
lmica33
31.12.2013 14:07 | |
+6 -4
10 minút to záleží od rúry dosť .. ale do zlatohneda :) a ptm sa už len tešiť a spapať :P
Podobné články
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...