Popraskance
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
230
g
čokoláda
60
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
trochu
vanilkový extrakt
200
g
hladká múka
1
štipka
soľ
1/2
balíček
kypriaci prášok
postup
1.
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľový(vanilkový)extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. (Zo začiatku to šlo mixerom ale potom som už musela rukou). Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.
2.
Potom tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut. Koláčiky popraskajú,na povrchu budú chrumkavé,no vo vnútri mäkké.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Dia102
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.