Pridať recept

Popraskance

ingrediencie

230 g
čokoláda
60 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
trochu
vanilkový extrakt
200 g
hladká múka
1 štipka
soľ
1/2 balíček
kypriaci prášok

postup

1.
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľový(vanilkový)extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. (Zo začiatku to šlo mixerom ale potom som už musela rukou). Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.
 
2.
Potom tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut. Koláčiky popraskajú,na povrchu budú chrumkavé,no vo vnútri mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.