Pridať recept

Zemiakové špízy so slaninou

ingrediencie

500 g
malé zemiaky
120 g
slanina
1 štipka
soľ
2 PL
cesnakový olej
1 KL
sušené bylinky

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme ich takmer domäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Plátok slaniny rozkrojíme na dve časti a každý zemiak obalíme plátkom slaniny. Napichujeme ich na ihly alebo špajdle a uložíme na plech, ktorý sme potreli olejom. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme.
3.
Po 15 minútach špízy potrieme cesnakovým olejom, dochutíme soľou, bylinkami a ešte ich dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať