Pridať recept

Pečená bravčová panenka

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,2 kg
bravčová panenka
150 g
slanina
1 štipka
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
celá rasca, grilovacie korenie
6 strúčikov
cesnaku
2 ks
cibuľa
1 kg
zemiaky
2 ks
mrkva
trochu
olej

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, mletým čiernym a grilovacím korením. Potom mäso obalíme plátkami slaniny, previažeme ho niťou a uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy alebo na plech.
 
2.
Zemiaky ošúpeme, pridáme na plech spolu s mrkvou, na štvrtky nakrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku. Všetko posypeme rascou, pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pred dopečením alobal odstránime a mäso zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.