Pridať recept

Piškótová roláda s jablkovou plnkou

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

5 ks
vajce
100 g
jemný kryštálový cukor
120 g
hladká múka
2 PL
rum

Plnka:

400 g
jablko
1 PL
citrónová šťava
100 g
kryštálový cukor
2 KL
škoricový cukor
25 g
Zlatý klas
20 g
maslo
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka primiešame múku a hotové cesto vylejeme na plech. Vo vyhriatej rúre pečieme piškótové cesto cca 10 minút.
 
2.
Upečený plát aj s papierom stočíme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
3.
Jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s citrónovou šťavou, škoricovým a kryštálovým cukrom. Dusíme ich cca 10 minút a potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v 2 lyžiciach vody. Zmes necháme prejsť varom, odstavíme ju a vmiešame maslo.
4.
Piškótové cesto rozvinieme, pokvapkáme ho rumom, naplníme jablkovou plnkou a opäť zvinieme. Pred podávaním roládu posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.10.2017 09:39 | |
+1 -0
Bielka nemiesame na sneh? Nepisete.
Podobné články
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...