Pridať recept

Jablkový závin s orechmi

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
hladká múka
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
250 g
maslo

Plnka:

1 kg
jablko
80 g
maslo
100 g
práškový cukor
4 balíčky
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
1 ks
vaječný bielok
50 g
krupicový cukor
trochu
maslo na potretie
1 hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z múky, mala a kyslej smotany vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme a odložíme na 15 minút do chladničky. Vychladnuté cesto vyberieme, rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske.
 
2.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Podusíme ich v panvici na 40 g masla, pridáme práškový, vanilkový a škoricový cukor. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame polovicu orechov a tuhý sneh z bielka a cukru.
3.
Každú časť cesta posypeme 2 lyžicami orechov a na vrch uložíme plnku. Pokvapkáme ju rozpusteným maslom, zvinieme a povrch aj okraje opäť potrieme rozpusteným maslom. Na vrch uložíme mandľové lupienky a záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať