Jablkový závin s orechmi
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hladká múka
1
téglik
kyslá pochúťková smotana
250
g
maslo
Plnka:
1
kg
jablko
80
g
maslo
100
g
práškový cukor
4
balíčky
vanilkový cukor
1
balíček
škoricový cukor
200
g
mleté vlašské orechy
1
ks
vaječný bielok
50
g
krupicový cukor
trochu
maslo na potretie
1
hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Z múky, mala a kyslej smotany vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme a odložíme na 15 minút do chladničky. Vychladnuté cesto vyberieme, rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske.
2.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Podusíme ich v panvici na 40 g masla, pridáme práškový, vanilkový a škoricový cukor. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame polovicu orechov a tuhý sneh z bielka a cukru.
3.
Každú časť cesta posypeme 2 lyžicami orechov a na vrch uložíme plnku. Pokvapkáme ju rozpusteným maslom, zvinieme a povrch aj okraje opäť potrieme rozpusteným maslom. Na vrch uložíme mandľové lupienky a záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.