Pridať recept

Hubový koláč s hruškami

8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

150 g
zemiak
80 ml
mlieko
30 g
maslo
230 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie
1 KL
soľ

Plnka:

1 ks
cibuľa
130 g
šampińóny
1 ks
hruška
1 PL
olej
1 téglik
syr Lučina
1 KL
Gustin
50 g
šunka
1/2 KL
soľ, mleté čierne korenie
100 g
syr Niva

postup

1.
Zemiaky uvaríme, ihneď rozpučíme a necháme vychladnúť. Mlieko si zohrejeme a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku, droždie, soľ, zemiaky, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho a necháme kysnúť cca 40 minút.
 
2.
Na panvici rozpálime olej a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú hrušku a zmes dusíme asi 5 minút. Pridáme strúhaný syr, gustín, šunku, soľ, korenie a zmes necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame plesňový syr.
3.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Jednu z nich rozvaľkáme a uložíme do formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Cesto naplníme plnkou a prikryjeme ho druhou časťou rozvaľkaného cesta. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať