Hubový koláč s hruškami
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
150
g
zemiak
80
ml
mlieko
30
g
maslo
230
g
hladká múka
1
balíček
sušené droždie
1
KL
soľ
Plnka:
1
ks
cibuľa
130
g
šampińóny
1
ks
hruška
1
PL
olej
1
téglik
syr Lučina
1
KL
Gustin
50
g
šunka
1/2
KL
soľ, mleté čierne korenie
100
g
syr Niva
postup
1.
Zemiaky uvaríme, ihneď rozpučíme a necháme vychladnúť. Mlieko si zohrejeme a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku, droždie, soľ, zemiaky, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho a necháme kysnúť cca 40 minút.
2.
Na panvici rozpálime olej a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú hrušku a zmes dusíme asi 5 minút. Pridáme strúhaný syr, gustín, šunku, soľ, korenie a zmes necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame plesňový syr.
3.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Jednu z nich rozvaľkáme a uložíme do formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Cesto naplníme plnkou a prikryjeme ho druhou časťou rozvaľkaného cesta. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 35 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.