Pridať recept

Vianočné brusnicovo-pomarančové cupcakes

ingrediencie

Korpus

1,5 hrnčeky
tortová múka
1 PL
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
1/4 ČL
soľ
113 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
1 hrnček
kryštálový cukor
1 ks
väčšie vajce
1/2 ČL
vanilkový extrakt
1/2 PL
brusnicová šťava
kôra z polovice pomaranča
1/2 hrnček
plnotučné mlieko

Pomarančový krém

230 g
krémový syr
100 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
250 g
cukor práškový
1/2 ČL
vanilkový extrakt
kôra z 1 pomaranča
1 PL
pomarančová šťava

Brusnicová omáčka

2 hrnčeky
čerstvé brusnice
1 hrnček
voda
110 g
kryštálový cukor
3 ks
vaječný žĺtok
5 PL
zmäknutá rastlinná tuková nátierka Hera Maslová príchuť

postup

Vianoce nemusia byť len tradičné, ale i moderné - s chuťou sladkých cupcakes!
1.
Rúru predhrejete na 175 °C. Plech vyložíte papierovými košíčkami. Tortovú múku zmiešate s práškom do pečiva. V mixéri vyšľaháte na strednej rýchlosti rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť spolu s kryštálovým cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. Rýchlosť znížite a zašľaháte vajcia, vždy jedno po druhom. Pridáte vanilkový extrakt, šťavu z brusníc a kôru z pomaranča. Všetko zľahka prešľaháte. Pri nízkych otáčkach začnete zašľahávať múčnu zmes a mlieko. Začínate s 1/3 dávky múčnej zmesi a polovicou dávky mlieka, končíte vždy múčnou zmesou. Prichystané košíčky plníte do 2/3 ich výšky. Pečiete asi 17-19 minút.
 
2.
Krémový syr vymiešate spolu s rastlinnou tukovou nátierkou Hera Maslová Príchuť dohladka. Pridáte vanilkový extrakt a kôru a šťavu z pomaranča a jemne zašľaháte do krému. Postupne začnete zašľahávať vopred preosiaty práškový cukor, kým nie je zmes krásne nadýchaná a krém hladký.
3.
Potom pripravíte brusnicovú omáčku. Dáte do kastrólika brusnice, zalejete vodou, aby boli celé ponorené a varíte 5 minút. Za občasného miešania ich necháte úplne zmäknúť. Zmäknuté brusnice pretlačíte cez sitko. Prepasírované brusnice opäť vrátite do kastrólika, zahrejete, pridáte cukor a žĺtky a na miernom ohni zahrievate, kým zmes nezhustne. Stiahnete z plameňa a vmiešate pripravenú, zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Prelejete do pohára a necháte vychladnúť. Takto pripravenú brusnicovú omáčku môžete v chladničke skladovať až 2 týždne.
4.
Do hotových vychladnutých korpusov vykrojíte pomocou ostrej lyžičky jamku. Tú bohato naplníte brusnicovou omáčkou. Nakoniec už iba zdobíte pripraveným pomarančovým krémom a čerstvými brusnicami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať