Cupcakes s morskou riasou a avokádovým krémom
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
250
g
múka polohrubá
2
ČL
prášok do pečiva
soľ
korenie
čerstvý tymián
2
ks
vajce
50
g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
100
ml
polotučné mlieko
200
ml
cmár
3
rozkrájaná morská riasa namočená vo vode
Wasabi krém
125
g
čerstvý krémový syr
1
ks
rozmixované zrelé avokádo
soľ
korenie
Zdobenie
avokádo
syr
hrubozrnná soľ
vetvička tymiánu
postup
Rok 2015 sa nám blíži pomaličky ku svojmu koncu. Či už budete oslavovať koniec starého a príchod nového roku v rodinnom kruhu alebo na bujarom večierku, dôležité je to správne občerstvenie. Vyskúšajte netradičné cupcakes na slano, s ktorými zažiarite na každej párty.
1.
Rúru necháte predhriať na 160°. Rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť rozpustíte na miernom ohni a necháte trošku vychladnúť. Potom ju zmiešate v miske s mliekom a s cmarom. Do misky pridáte celé vajce a prešľaháte.
2.
V druhej miske zmiešate suché zložky – preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ, korenie a čerstvo nasekaný tymian. Vzniknutú zmes postupne primiešate do zmesi mlieka a cmaru, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
3.
Morskú riasu nakrájate alebo nastriháte na kúsky a zalejete teplou vodou, aby zmäkla a nabublala. Potom z nej ručne vytlačíte prebytočnú vodu a vmiešate do cesta. Vzniknutou zmesou plníte košíčky do ¾ a pečiete v predhriatej rúre približne 16 minút.
4.
Správne prepečenie môžete skontrolovať špajdľou – ak vyjde suchá, máte hotovo. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku a necháte úplne vychladnúť.
5.
Wasabi krém: Zrelé avokádo rozpolíte, odstránite kôstku a vnútrajšok vydlabete lyžicou. Mixérom vyšľaháte do hladka. V druhej miske vyšľaháte čerstvý syr so soľou a korením, a postupne pridávate rozmixované avokádo. Nemixujete príliš dlho, iba kým sa avokádo krásne nespojí so syrom.
6.
Zdobenie: Cupcakes s krémom môžete podľa chuti dozdobiť pomocou kúskov avokáda, kúskov syra, hrubozrnnej soli alebo napríklad vetvičkou tymianu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.