Karfiolové placky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
6
PL
polohrubá múka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
postup
1.
Karfiol umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Uvaríme ho v slanej mierne osolenej vode, scedíme a rozpučíme vidličkou.
2.
Primiešame múku a žĺtky. Nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov. Podľa chuti zmes dochutíme soľou.
3.
Postupne zo zmesi tvarujeme placky, ktoré opražíme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.