Klasický langoš
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hladká múka
30
g
droždie
1
štipka
cukor, soľ
200
ml
mlieko
2
PL
olej
1
ks
vajce
postup
1.
V troške vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme kvások vzísť. Potom ho primiešame k múke, vajíčku, soli a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, odtrhávame z neho kusy, ktoré rukami vyťahujeme do strán. Langoše opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.