Pridať recept

Fotorecept: Rebarborova baiser torta

24
porcií
170
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto 1

5 ks
žĺtkov
125 g
kryštálového cukru
2 PL
mlieka
250 g
múky
2 ČL
prášku do pečiva
125 g
masla alebo margarinu

Cesto 2

5 ks
bielkov
200 g
kryštálového cukru

Plnka

600 g
ovocia
500 g
mäkkého tvarohu
1 PL
citrónovej šťavy
2 balíčky
zelatiny za studena
2 ks
vanilkového cukru
2 PL
cukru

postup

povodne som robila tuto tortu s jahodami, ale da sa aj s inym ovocim-podla sezony a chuti alebo s egresami zaliatymi svetlym zele a po stuhnuti este aj vrstvou slahacky
1.
Pripravime si 2 tortove formy( ja davam na spodok papier na pecenie). Suroviny z Cesta 1 vyslahame a rozdelime do oboch foriem
Rebarborova baiser torta
Rebarborova baiser torta
Zdroj: mallak13
 
2.
Cesto 2: bielky vyslahame na tuhy sneh a az potom pomaly prisypavame krystalovy cukor. Slahame pokial nam nevznikne tuha a leskla hmota. Tuto rozdelime zase do foriem na Cesto1
Rebarborova baiser torta
Rebarborova baiser torta
Zdroj: mallak13
3.
V teplovzdusnej rure mozeme piect obe naraz pri 170°C asi 30 minut. Uvidime podla toho,ci je penova ciapka chrumkava
4.
Plnka: Tvaroh vymiesame do hladka s cukrom a vanilkovym cukrom, citronom a zelatinou. Nakoniec primiesame na mensie kusky pokrajane ovocie. Rebarboru treba pokrajat a povarit ako kompot
Rebarborova baiser torta
Rebarborova baiser torta
Zdroj: mallak13
5.
Upecene korpusy nechame vychladnut a polozime na tortovy podnos bielkovou penou nadol
Rebarborova baiser torta
Rebarborova baiser torta
Zdroj: mallak13
6.
zalozit tortovy kruh
Rebarborova baiser torta
Rebarborova baiser torta
Zdroj: mallak13
7.
a ked ovocny krem trosku zatuhne tak ho vylejeme na spodnu cast torty
8.
dame do chladnicky a ked uplne zatuhne, kruh odoberieme a druhu cast korpusu polozime snehovou "ciapkou" navrch
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať