Pridať recept

Šampiňónové rizoto

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža
1,5 hrnčeky
voda
2 ks
cibuľa
1 KL
vegeta, soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
200 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
pór

postup

1.
Ryžu premyjeme vopred aspoň dvakrát a necháme ju vysušiť. Potom si do hrnca nalejeme trošku oleja a ryžu na ňom opražíme. Keď sa začne sťahovať, prilejeme vodu, do stredu dáme ošúpanú cibuľu, ryžu dochutíme a na miernom ohni varíme. Keď už ryža vsiakla všetku vodu, tak ju vypneme a necháme dôjsť v pare pod pokrievkou.
 
2.
Na troške oleja opražíme nadrobno nakrájaný pór. Pridáme očistené šampiňóny a na miernom ohni ich dusíme domäkka. Ak šampiňóny nepustia dosť vody, trošku ich podlejeme. Pridáme ryžu a všetko spolu opatrne premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...