Nepečená citrónová torta
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
300
g
maslové sušienky
150
g
rozpustené maslo
Plnka:
500
g
syr Ricotta
200
g
práškový cukor
500
ml
grécky jogurt
20
g
prášková želtína
50
ml
citrónový likér
2
KL
citrónový extrakt
1
ks
citrón
Želatína:
2
balíčky
citrónové želé
500
ml
voda
postup
1.
Maslo si rozpustíme a necháme vychladnúť. Sušienky rozdrvíme na prach, zmiešame s maslom a túto zmes natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie. Zmes poriadne utlačíme a vložíme do chladničky.
2.
Želatínu dáme napučať s 5 lyžicami vody. Ricottu vymiešame s cukrom. Primiešame jogurt, citrónovú kôru a šťavu, citrónový extrakt a likér. Želatínu na miernom ohni rozpustíme, primiešame 2 lyžice krému a potom všetko primiešame do krému. Hotový krém vylejeme na sušienkový základ a tortu opäť vložíme do chladničky.
3.
Ak máme citrónové želé pripravíme si ho podľa návodu na obale, iba znížime množstvo vody na polovicu. Vlažné želé vylejeme na tortu a opäť ju uložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.