Pridať recept

Nepečená citrónová torta

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

300 g
maslové sušienky
150 g
rozpustené maslo

Plnka:

500 g
syr Ricotta
200 g
práškový cukor
500 ml
grécky jogurt
20 g
prášková želtína
50 ml
citrónový likér
2 KL
citrónový extrakt
1 ks
citrón

Želatína:

2 balíčky
citrónové želé
500 ml
voda

postup

1.
Maslo si rozpustíme a necháme vychladnúť. Sušienky rozdrvíme na prach, zmiešame s maslom a túto zmes natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie. Zmes poriadne utlačíme a vložíme do chladničky.
 
2.
Želatínu dáme napučať s 5 lyžicami vody. Ricottu vymiešame s cukrom. Primiešame jogurt, citrónovú kôru a šťavu, citrónový extrakt a likér. Želatínu na miernom ohni rozpustíme, primiešame 2 lyžice krému a potom všetko primiešame do krému. Hotový krém vylejeme na sušienkový základ a tortu opäť vložíme do chladničky.
3.
Ak máme citrónové želé pripravíme si ho podľa návodu na obale, iba znížime množstvo vody na polovicu. Vlažné želé vylejeme na tortu a opäť ju uložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať