Pridať recept

Lahodná jahodová torta

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

200 g
BeBe keksy svetlé
100 g
maslo
1 liter
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding
6 PL
cukor
900 g
jahody alebo jahodový kompót
3 PL
jahodový džem
3 KL
prášková želatína
2 tégliky
smotana na šľahanie

postup

1.
Sušienky rozdrvíme na prach, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho vmiešame maslo a hmotu vylejeme na sušienkový základ.
 
2.
Jahody scedíme, odoberieme asi 100 ml šťavy a dáme do nej napučať želatínový prášok. Ostatné jahody scedíme, pridáme k nim džem, zvyšnú šťavu a všetko v hrnci ohrejeme. Zmes odstavíme, vmiešame želatínu a necháme ju mierne vychladnúť a rozložíme na korpus. Tortu uložíme na noc do chladničky a tesne pred podávaním stačí hore vyšľahať šľahačku a ozdobiť ju ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať