Pridať recept

Kuracie medailónky s ovsenými vločkami a hokkaidom

Kuracie medailónky s ovsenými vločkami a hokkaidom
Zdroj: borencek
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
250 g
ovsené vločky
200 g
tekvica hokkaido
1 ks
vajce
1 ks
červená cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
trochu
vňať z mladej cibuľky
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
čerstvé bylinky majoránka, oregáno
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
extra panenský olivový olej

postup

Kuracie medailónky môžu zaradiť do jedálnička všetci, ktorí sa chcú zdravo stravovať a zdravo žiť. Kuracie mäso je ľahkostráviteľné, ovsené vločky sú bohaté na vlákninu a vitamíny a tekvica hokkaido je ozajstné zdravie na tanieri. A olivový olej, zelenina a bylinky sú tiež veľké plus pre zdravie. Takže recept plný zdravia.
Kuracie mäso spolu s cibuľou a cesnakom zomelieme, okoreníme, osolíme a necháme odstáť, aby sa prepojili chute. Tekvicu hokkaido ošúpeme, nastrúhame, osolíme a odložíme bokom. Ovsené vločky preberieme, krátko opečieme na suchej panvici a rozdelíme na tri diely. Jeden diel zomelieme alebo rozmixujeme a odložíme na obaľovanie a dva diely namočíme do trochy vlažnej vody cca na 10 minút. Keď vločky zmäknú a zväčšia objem, pridáme k nim zomleté mäso, vajce, scedenú tekvicu, nasekané bylinky a všetko premiešame, príp. dochutíme. Z masy formujeme medailónky, ktoré obalíme v zomletých ovsených vločkách. Panvicu potrieme pomocou mašlovačky olivovým olejom a medailónky vysmažíme. Ukladáme na tanier, ktorý nakoniec ozdobíme plátkami červenej cibule a vňaťou mladej cibuľky. Konzumujeme teplé a podávame s celozrnným pečivom. Dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať