Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veselí panáčikovia

Dr.oetker
Dr.oetker
16
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

550 g
hladká múka
200 g
cukor
1/2 balíčkov
jedlá sóda DrOetker
1 balíček
škoricový cukor DrOetker
1 pohár
jablkový kompót alebo pyré hmotnosť 360 g
3 ks
vajce
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 KL
mandľová aróma DrOetker
100 g
hrozienka
50 g
nasekané mandle
100 g
kandizované ovocie

Na ozdobenie

2 balíčky
svetlá poleva DrOetker
1 balíček
tubičky na zdobenie DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, cukor, sódu, škoricový cukor, jablkový kompót, vajcia, maslo alebo margarín a arómu. Všetko spracujeme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Ručne vmiešame hrozienka, mandle a kandizované ovocie. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu na kuchynskej mriežke.
3.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Potrieme povrch múčnika a necháme stuhnúť.
4.
Korpus nakrájame na 8 rovnako veľkých obdĺžnikov a tie potom priečne prekrojíme na polovicu. Pomocou tubičiek vytvoríme panáčikom vlásky a tvár.
5.
TIP: V dobre uzavretej nádobe panáčikovia vydržia asi 2 týždne.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...