Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Banániky so slivkovou náplňou a škoricou

Dr.oetker
Dr.oetker
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na odpaľované cesto

125 ml
voda
50 g
maslo alebo margarín
80 g
hladká múka
1 štipka
soľ
2 ks
vajce

Na posypanie

2 PL
cukor
2 PL
mandľové ihličky

Na náplň

slivkový kompót hmotnosť po odkvapkaní 385 g
200 ml
šťava z kompótu
30 g
cukor
1 balíček
škoricový cukor DrOetker
1 balíček
tortové želé červené DrOetker
200 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
Smeta-fix DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom alebo margarínom. Pridáme múku so soľou a vareškou vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj kastrólika. Cesto vložíme do misy. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame asi 8 cm dlhé banániky.
2.
Posypeme cukrom a mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame)
3.
Ešte teplé banániky pozdĺžne rozrežeme a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu náplne necháme slivky na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Slivky nakrájame na menšie kúsky.
5.
V kastróliku zmiešame šťavu s cukrom, škoricovým cukrom a tortové želé a asi minútu všetko povaríme. Odstavíme, pridáme slivky a necháme vychladnúť. Smotanu so smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
6.
Na spodný diel banánikov nanesieme náplň, ozdobíme šľahačkou a priklopíme vrchným dielom. Banániky odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
7.
TIPY:Namiesto banánikov môžeme z odpaľovaného cesta upiecť veterníky. Nenaplnené banániky môžeme jednoducho zmraziť. Pred naplnením necháme rozmraziť a krátko rozpečieme pri teplote pečenia.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...