Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Banániky so slivkovou náplňou a škoricou

Dr.oetker
Dr.oetker
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na odpaľované cesto

125 ml
voda
50 g
maslo alebo margarín
80 g
hladká múka
1 štipka
soľ
2 ks
vajce

Na posypanie

2 PL
cukor
2 PL
mandľové ihličky

Na náplň

slivkový kompót hmotnosť po odkvapkaní 385 g
200 ml
šťava z kompótu
30 g
cukor
1 balíček
škoricový cukor DrOetker
1 balíček
tortové želé červené DrOetker
200 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
Smeta-fix DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom alebo margarínom. Pridáme múku so soľou a vareškou vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj kastrólika. Cesto vložíme do misy. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame asi 8 cm dlhé banániky.
2.
Posypeme cukrom a mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame)
3.
Ešte teplé banániky pozdĺžne rozrežeme a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu náplne necháme slivky na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Slivky nakrájame na menšie kúsky.
5.
V kastróliku zmiešame šťavu s cukrom, škoricovým cukrom a tortové želé a asi minútu všetko povaríme. Odstavíme, pridáme slivky a necháme vychladnúť. Smotanu so smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
6.
Na spodný diel banánikov nanesieme náplň, ozdobíme šľahačkou a priklopíme vrchným dielom. Banániky odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
7.
TIPY:Namiesto banánikov môžeme z odpaľovaného cesta upiecť veterníky. Nenaplnené banániky môžeme jednoducho zmraziť. Pred naplnením necháme rozmraziť a krátko rozpečieme pri teplote pečenia.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...