Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Kakaová reťaz

Dr.oetker
Dr.oetker
50
porcií
52
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

250 g
celozrnné cestoviny
1 KL
nesladené burizóny
2 PL
nasekané bylinky tymián, pretžlenová vňať
100 g
cesnak
125 g
cesnak sušený
1 ks
bylinky sušené
1/2 KL
broskyňový kompót
1 balíček
cestoviny kolienka

Na ozdobenie

1 balíček
bryndza alebo mäkký kozí syr
ks
hubový bujón

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a na jemnom strúhadle nastrúhanú polevu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
2.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou špajdle urobíme do každého kúska dve dierky na stužku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
3.
Pečivo necháme vychladnúť, potom ho ozdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť. Nakoniec všetko navlečieme na stužku tak, aby nám vznikla originálna vianočná reťaz.
4.
TIPY: Reťaz môžeme samozrejme pripraviť aj s inými motívmi formičiek a recept sa dá potom využívať celý rok. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...