Pridať recept

Kakaová reťaz

50
porcií
52
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

250 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 PL
preosiate kakao
100 g
hnedý cukor
125 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 ks
vajce
1/2 KL
Vanilková aróma Dr.Oetker
1 balíček
Poleva tmavá Dr.Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček
tubičky na zdobenie
trochu
4 farby Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a na jemnom strúhadle nastrúhanú polevu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
 
2.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou špajdle urobíme do každého kúska dve dierky na stužku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
3.
Pečivo necháme vychladnúť, potom ho ozdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť. Nakoniec všetko navlečieme na stužku tak, aby nám vznikla originálna vianočná reťaz.
4.
TIPY: Reťaz môžeme samozrejme pripraviť aj s inými motívmi formičiek a recept sa dá potom využívať celý rok. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
primmawera
5.10.2016 16:02 | |
+0 -0
tie suroviny su asi z iného receptu nie? :)
Anonymný nick
4.11.2016 10:45 | |
+0 -0
Ďakujeme za upozornenie, chyba sa napravila.
Podobné články
1. adventná nedeľa patrí medovníkom a zázvorníkom: Overené vianočné recepty na skvelé medovníky a zázvorníky
1. adventná nedeľa patrí medovníkom a zázvorníkom: Overené vianočné recepty na skvelé medovníky a zázvorníky
4 nedele pred Štedrým dňom sa začína adventné obdobie. Pre mnohých amatérskych cukrárov sa spája s pečením...
Vianočné čajové pečivo
2. adventná nedeľa patrí krehkým a orechovým cestám: Viac ako 15 overených receptov
Pred tým, ako zažnete 2. sviecu na adventnom venci, pripravte si linecké pečivo, medvedie labky či vanilkové rožky.
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
Snehové pusinky a laskonky
3. adventná nedeľa patrí krehkým a nadýchaným snehovým pochúťkam: Pusinky, kokosky, laskonky, trubičky aj kolieska (viac ako 15 receptov)
Tretia adventná nedeľa sa bude niesť v znamení bielkových dobrôt a lepenia už hotového vianočného pečenia.
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...