Pridať recept

FOTORECEPT: Vanilkové rožky zo strojčeka

ingrediencie

200 g
hladká múka
140 g
Hera
70 g
mleté vlašské orechy
70 g
práškový cukor
ks
vanilkový cukor
100 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový struk

postup

1.

Pripravíme si potrebné suroviny. Preosejeme múku, práškový cukor a na jemno pomleté vlašské orechy.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
 
2.

Všetky suroviny premešame v miske a pridáme vanilku alebo vanilkový cukor a opäť premiešame.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
3.

Všetko dáme na podložku a tuhú Heru z chladničky nastrúhame hrubým strúhadlom na povrch zmesi.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
4.

Tuk posypeme zmesou z podložky a rukami vypracujeme cesto.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
5.

Z cesta urobíme valček a v mikroténovom vrecku na tácke dáme na chladné miesto stuhnúť.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
6.

Z cesta si vytvarujeme rožteky a uložíme na plech s podložkou na pečenie. Ja používam na tvarovanie starý mlynček na mäso s vložkou na pretláčanie cesta. Na lopárik pretlačím cesto, nakrájam na rovnako dlhé kúsky a na plechu vytvarujem rožteky.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
7.

Pripravím si rožteky z celeho cesta . Budú 2 plechy.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
8.

a potom pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov asi 13 minút do ružova.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
9.

Upečené vyberieme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť a ešte teplé obalíme v cukre s vanilkou, Z tejto dávky mame asi 48 rožtekov.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
10.

Pomôcka na pretláčanie cesta má viac rôznych prierezov, môžeme si vybrať.

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
11.

Hotové rožteky ukladáme na tanier alebo do inej nádoby. Dobrú chuť!

Fotorecept: Vanilkové rožky
Fotorecept: Vanilkové rožky
Zdroj: tana_s
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať