Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Chuťovky z lineckého cesta

tana_s
tana_s
27
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
180 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
320 g
Hera
trochu
citrónová kôra

Na zlepenie

300 g
ríbezľový lekvár
cukor
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny. Preosejeme múku a práškový cukor.
2.
Sypké suroviny premiešame v miske a pridáme trochu strúhanej citrónovej kôry.
3.
Všetko dáme na podložku v strede urobíme jamku a do nej dáme 2 žĺtky a nožom premiešame s múkou a cukrom.
4.
Tuhú Heru z chladničky nastrúhame hrubým strúhadlom na povrch zmesi.
5.
Nastrúhaný tuk posypeme zmesou z podložky a rukami vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti.
6.
Z cesta urobíme 2 valčeky a v mikroténovom vrecku na tácke dáme na chladné miesto stuhnúť.
7.
Keď je cesto stuhnuté a odležané rozvaľkáme ho valčekom na podložke na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z cesta rôzne tvary.
8.
Formičkou vykrajujeme zvolené tvary a ukladáme na suchý plech alebo naň položíme podložku na pečenie.
9.
Pripravíme si chuťovky na viac plechov a potom postupne pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 10 až 12 minút.
12.
Zlepené chuťovky ukladám na hlboký plech. Z uvedenej dávky bolo 72 chuťoviek a 10 medvedíkov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...