Pridať recept

Palacinková torta s jahodami

ingrediencie

200 g
hladká múka bezlepková
2 ks
vajce
300 ml
mlieko
150 ml
sóda
štipiek
soľ
1 PL
cukor
2 PL
olej

Plnka

1 balíček
vanilkový puding
1 balíček
jahodový puding
1 liter
mlieko
100 g
cukor
300 g
jahody

postup

1.
Vajíčka dáme do hlbokej misy a šľahačom ich dobre vyšľaháme. Po troške pridáme múku, mlieko, ochutíme štipkou soli a lyžicou cukru a spracujeme hladké cesto. Pol hodinu ho necháme odstáť a potom ho ešte raz dobre premiešame so sódovkou a olejom.
 
2.
Panvicu na palacinky tenko potrieme olejom a zohrejeme ju. Malou naberačkou rozlejeme v nej cesto tak, že medzitým robíme panvicou krúživé pohyby, takto sa cesto rovnomerne rozprestrie po celom dne. Prvú stranu palacinky opekáme na strednom ohni dovtedy, kým jej kraje nezačnú hnednúť a v prostriedku už nevidieť surový fľak. Keď teraz potrasieme panvicou, dobrá palacinka sa odlepí. Pomocou širokej lopatky ju otočíme na druhú stranu a opečieme ju tiež (táto strana sa upečie za polovičný čas). Upečenú palacinku necháme skĺznuť na pripravený tanier a pokračujeme v pečení, kým sa neminie cesto.
3.
Na plnku uvaríme v osobitných hrncoch oba pudingy podľa návodu. Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Palacinky striedavo potierame dvojakým pudingom a kladieme ich na seba. Jahodovú vrstvu ešte posypeme kúskami jahôd. Vrch prikryjeme poslednou palacinkou a keď vychladnú (puding stuhne), môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...