Pridať recept

Chlebová cesnačka

ingrediencie

120 g
chlieb biely
6 strúčikov
cesnaku
1/2 KL
soľ
6 PL
olej
1 liter
voda
1 PL
mletá červená paprika
4 ks
vajce

postup

Chlieb pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a pridáme rozotretý cesnak so soľou. Do horúceho oleja vložíme kocky chleba, z oboch strán ich rýchlo opečieme, posypeme paprikou a zalejeme studenou vodou. Uvedieme do varu a povaríme asi 2-3 minúty. Po jednom vložíme do polievky (pomocou naberačky) rozbité vajcia a počkáme, kým stuhnú. Opatrne ich vyberieme na taniere a zalejeme polievkou. Podľa chuti okoreníme a posypeme paprikou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.6.2013 11:50 | |
+13 -12
Akurát ju robím a krásne mi to tu rozvoniava, už som robila jednu cesnačku ale toto bude aj namiesto hlavného jedla si myslím :) Ďakujem za super recept :) :! (y)
Podobné články
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...