Rezne s Lunexom
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové mäso
2
ks
tavený syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
2
ks
zemiaky
trochu
hladká múka
250
ml
smotana na šľahanie
postup
Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Rezne potrieme z jednej strany Lunexom. Postrúhané zemiaky zmiešame s vajciami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej rezne namáčame. V rozpálenom oleji vyprážame (najskôr zo strany potretej syrom). Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou. Na miernom ohni (a platni) dusíme, kým šľahačka nevsiakne do mäsa.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.