Pridať recept

Rezne s Lunexom

ingrediencie

1 kg
bravčové mäso
2 ks
tavený syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
2 ks
zemiaky
trochu
hladká múka
250 ml
smotana na šľahanie

postup

Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Rezne potrieme z jednej strany Lunexom. Postrúhané zemiaky zmiešame s vajciami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej rezne namáčame. V rozpálenom oleji vyprážame (najskôr zo strany potretej syrom). Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou. Na miernom ohni (a platni) dusíme, kým šľahačka nevsiakne do mäsa.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...