Pridať recept

Hydinové rizoto

ingrediencie

1 ks
slepačie mäso z polievky
500 g
ryža
2 PL
olej
štipiek
kari korenie
350 g
mrazená zelenina
1 ks
kaleráb
1 ks
cibuľa
štipiek
vegeta
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
200 ml
slepačí vývar

postup

1.
Kaleráb očistíme, pokrájame na malé kocky a v troške vody podusíme. Pridáme k mrazenej zelenine, zalejeme slepačím vývarom, olejom a uvaríme domäkka. Okoreníme, osolíme a pridáme vegetu podľa chuti. Ryžu umyjeme a scedíme, na masti ju krátko opražíme a zalejeme takým množstvom vody, aby bola centimeter nad ryžou. Zakryjeme ju a pomaly dusíme domäkka.
 
2.
Uvarené mäsko pokrájame na drobné kúsky, pridáme spolu so zeleninou k ryži a opatrne všetko premiešame. Na tanieri môžeme rizoto posypať postrúhaným syrom a ozdobíme bylinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...