Pridať recept

Orechové štangličky

ingrediencie

300 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
200 g
palmarín
100 g
mleté vlašské orechy
2 ks
žĺtok

Poleva

2 ks
vaječný bielok
200 g
práškový cukor
1 KL
citrónová šťava

postup

1.
Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, palmarín, orechy, žĺtky a vypracujeme na hladké cesto. Rozgúľame na hrúbku asi 4 mm, potrieme bielkovou polevou, pokrájame na štangličky a upečieme na papieri.
 
2.
Poleva: Bielky vymiešame s preosiatym cukrom, citrónovou šťavou dobre nahusto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.3.2013 15:51 | |
+20 -1
len nepisete ako dlho a na kolko stupnov to dat piect.idem ich robit prvy krat,tak snad sa podaria.pamatam si ich este z detstva. :O
BlazenaSadovska
16.1.2013 19:31 | |
+7 -4
Aj moja mamička, mám to od nej.
Anonymný nick
15.1.2013 23:31 | |
+9 -0
(y) Voľakedy ich každé Vianoce pekávala moja maminka. (y)