Pridať recept

Langoše z Michaloviec

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
500 ml
mlieko
250 ml
kyslá smotana
50 g
kvasnice
štipiek
cukor
1 KL
sóda bikarbóna
podľa chuti
soľ
trochu
tuk
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiešame ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme a odložíme na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme do mikroténového vrecúška do chladničky. Môžeme ho použiť aj o týždeň.
 
2.
Bochníčky necháme kysnúť asi 20 minút. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Nakoniec ich potrieme rozpučeným cesnakom so soľou a troškou oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dokonalé langoše!
Dokonalé langoše! 12 overených receptov a kopec užitočných rád, ako ich pripraviť
Výber najlepších overených receptov na domáce langoše. Od tradičných kysnutých až po plnené či super...
Ako na langoše?
Výborné langoše! S týmito radami a overenými receptami sa vždy podaria
Langoše ako zo stánku z nostalgických časov si ľahko pripravíte aj vo vašej kuchyni.
Top 5 receptov na langoše
TOP 5 receptov na obľúbené langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše, VIDEORECEPT
Ako obláčik! Vždy perfektné domáce langoše, chrumkavé a mäkké ako vatička, aj bez čakania (recepty na najlepšie langoše)
Krásne mäkké a zároveň chrumkavé. Reč je o milovaných langošoch. Pripravte si ich spolu s nami v tradičných...