Zapečený karfiol
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
400
ml
mlieko
3
PL
hladká múka
3
PL
rastlinný tuk
200
g
syr tvrdý
3
ks
vajce
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
soľ
štipiek
tymian
trochu
strúhanka
oregano
postup
1.
Karfiol uvaríme v slanej vode, necháme odkvapkať a rozdelíme na ružičky. Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, posypeme strúhankou a poukladáme do nej karfiol.
2.
Pripravíme si bešamelovú omáčku (na tuku speníme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia). Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu postrúhaného syra, žĺtky, vegetu, soľ a korenie. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky. Potom ju vylejeme na karfiol, posypeme zvyšným syrom, bylinkovým korením a dáme zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.