Pridať recept

Smotanové langoše z chladničky

ingrediencie

1 kg
hladká múka
2 ks
vajce
400 ml
mlieko
250 ml
kyslá smotana
4 KL
soľ
50 g
droždie
1 kocka
cukor
podľa chuti
cesnaku
podľa chuti
tvrdý syr
podľa chuti
smotana
podľa chuti
oravská slanina
kečup

postup

1.

Deň vopred si pripravíme cesto. Do 200 ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Vložíme ho do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky (cesto vydrží v chladničke 3 - 4 dni).

 
2.

Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi 20 bochníkov a necháme ich trocha vykysnúť a každý povyťahujeme tak, aby vznikol kruh. Na horúcom tuku vypražíme z oboch strán. Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom, smotanou, posypeme syrom (môžeme aj kečupom alebo tatárskou omáčkou). Nakoniec podľa chuti pridáme pečenú slaninku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať