Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Grófkin koláč

gurmanka
gurmanka
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
125 g
maslo
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
2 PL
mlieko
1 ks
citrón

Plnka

7 ks
jablko
4 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
70 g
hrozienka

postup

1.
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 3 minút. Hotový koláč môžeme ozdobiť aj rozpustenou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...