Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grófkin koláč

gurmanka
gurmanka
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
125 g
maslo
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
2 PL
mlieko
1 ks
citrón

Plnka

7 ks
jablko
4 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
70 g
hrozienka

postup

1.
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 3 minút. Hotový koláč môžeme ozdobiť aj rozpustenou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...