Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grófkin koláč

gurmanka
gurmanka
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
125 g
maslo
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
2 PL
mlieko
1 ks
citrón

Plnka

7 ks
jablko
4 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
70 g
hrozienka

postup

1.
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 3 minút. Hotový koláč môžeme ozdobiť aj rozpustenou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...