Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Fajitas - plnené tortilly

opal8
opal8
3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
6 ks
tortilla
trochu
mexické korenie
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa
podľa chuti
zelenina
1 téglik
kyslá smotana

postup

2.
Originál recept pracuje s cibuľou a surovou paprikou, ale u nás doma to jednotlivci neobľubujú, tak som ho prispôsobila nám. Nakrájame čínsku kapustu, pridáme fazuľu a kukuricu (konzervy samozrejme zlejeme).
3.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezančeky. na rozpálenom oleji opečieme, zasypeme korením, zalejeme trochou vody a premiešame. Ja používam zmesi korenia (na fajitas, burritos alebo tacos - aké mi príde pod ruku, ale dá sa samozrejme použiť klasické chilli a jalapenos - ale ja mám hotové zmesi korenia rada, tak používam tie).
5.
Naplníme tortillu dáme kopec zeleniny, na to mäso a na vrch lyžica kyslej smotany. Môžeme použiť samozrejme aj salsu alebo guacamole - ale moje dieťa to nemá rado, tak nedávam. Každému podľa jeho chuti.
6.
Zabalíme a podávame. P.S.: Ja fajitas robím zväčša spolu s enchiladas (pozri môj recept na enchiladas) - my dospelí máme radšej enchiladas, ale dieťa je zarytý fajitista :-)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...