Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-gaštanové rezy

sweet_cookie
sweet_cookie
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 g
maslo
2
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
1 PL
kakao
3 PL
mlieko

Plnka

4
vajce
500 g
tvaroh
250 g
gaštanové pyré
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
puding zlatý klas
200 ml
mlieko

postup

1.
V mise zmiešame preosiatu múku so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, kakaom a mliekom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
2.
Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
3.
Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme zhruba 35 až 40 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.9.2013 16:59 | |
+24 -0
Podla obrazka to vyzera ze kolac je prikryty platom rozvalkaneho cesta a nie nakrajanymi kuskami cesta,ako pisete...alebo nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...