Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Tvarohovo-gaštanové rezy

sweet_cookie
sweet_cookie
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
1 PL
kakao
3 PL
mlieko

Plnka

4 ks
vajce
500 g
tvaroh
250 g
gaštanové pyré
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
puding zlatý klas
200 ml
mlieko

postup

1.
V mise zmiešame preosiatu múku so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, kakaom a mliekom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
2.
Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
3.
Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme zhruba 35 až 40 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.9.2013 16:59 | |
+23 -0
Podla obrazka to vyzera ze kolac je prikryty platom rozvalkaneho cesta a nie nakrajanymi kuskami cesta,ako pisete...alebo nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...