Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-gaštanové rezy

sweet_cookie
sweet_cookie
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
1 PL
kakao
3 PL
mlieko

Plnka

4 ks
vajce
500 g
tvaroh
250 g
gaštanové pyré
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
puding zlatý klas
200 ml
mlieko

postup

1.
V mise zmiešame preosiatu múku so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, kakaom a mliekom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
2.
Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
3.
Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme zhruba 35 až 40 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.9.2013 16:59 | |
+23 -0
Podla obrazka to vyzera ze kolac je prikryty platom rozvalkaneho cesta a nie nakrajanymi kuskami cesta,ako pisete...alebo nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...