Vianočka
2
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
1
kg
polohrubá múka
150
g
maslo
150
g
kryštálový cukor
3
ks
žĺtok
hrozienka
40
g
droždie
soľ
1
ks
vajce
postup
1.
Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko, cukor a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť (v troške vlažného mlieka rozmrvíme kvasnice a pridáme 1 KL cukru a dáme na teplé miesto).
2.
K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť.
3.
Z tohto cesta po vykysnutí upletieme vianočku, potrieme ju vyšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre asi pol hodiny na 175 stupňoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.