Pridať recept

Krehké zemiakové pagáčiky

ingrediencie

1000 g
polohrubá múka
3 KL
soľ
1 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
palmarín
3 ks
uvarené zemiaky
2 ks
vajce
1 kocka
droždie

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme odpočinúť 30 minút.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na doske a nastrúhame naň zmäknutý Palmarín. Cesto poskladáme a necháme odpočinúť ďalších 30 minút.
3.
Cesto potom zase rozvaľkáme a nastrúhame naň 3 uvarené zemiaky a opäť ho poskladáme a necháme odpočinúť 30 minúť.
4.
Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gabika890
23.3.2013 08:26 | |
+11 -0
Skúšam tento recept, ale nedá sa to dobre zmiesiť bez pridania mlieka. Neuvádzate aké husté má byť cesto. Viem, že po nastrúhaní palmarínu a hlavne zemiakov cesto zredne. Gabriela
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...