Pridať recept

Mandarínková torta Kilimandžáro

Mandarínková torta Kilimandžáro
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
30 g
solamyl
30 g
kakao
50 g
maslo
2 KL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém

500 g
mäkký tvaroh
2 balíčky
vanilkový cukor
200 ml
šľahačková smotana
80 g
práškový cukor
7
želatína
1 ks
stužovač šľahačky
2 konzervy
mandarinkový kompót

postup

1.

V mise zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, solamyl, kakao. Žĺtky, cukor, maslo, vymiešame dopenista. Pridáme zmiešané sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 24 cm a upečieme.

 
2.

Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. Potom ju vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame, aby sa rozpustila a necháme mierne ochladiť. Mandarínky scedíme, šťavu odložíme, budeme v nej namáčať korpus. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilkovými cukrami. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom dotuha. Do tvarohového krému zamiešame 2/3 odkvapkaných mandarínok, premiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a za stáleho miešania rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, kým nestuhne.

3.

Korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť preložíme na tácku a dobre pokvapkáme mandarínkovou šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí.

4.

Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Ukladáme ich vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarínkového kompótu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
28.3.2014 21:49 | |
+4 -3
Opravujem: 7 plátkov želatíny ide do krému - je uvedené iba 7 želatína, ďakujem.
BlazenaSadovska
13.1.2013 14:36 | |
+12 -3
Vôbec nie je náročná, ak viete robiť so želatínou, môžete si pripraviť plnku podľa svojej chuti, nemusí byť tvarohová. Len musí byť stuhnutá.
Anonymný nick
13.1.2013 14:00 | |
+11 -2
uzasna torta, na obrazku vyzera byt narocna, no zdanie klame:D tvaroh sice nemusim, ale myslim, ze krem sa da zamanit za hocaky oblubeny:D super napad:D
Podobné články
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!